לכל אדם זכות קנויה לחיות את חייו בשקט, מתוך תחושת בטחון וחירות, ובפרט בתוך כותלי הבית שהרי "ביתו של אדם- מבצרו".
המציאות טופחת בפנינו לא אחת, כאשר אירועי אלימות והתעללות קשים נחשפים חדשות לבקרים בתקשורת ולרוב עולה המשפט "הכתובת היתה על הקיר". המשמעות היא שמישהו ידע על מה שקורה בתוך הבית אבל בחר לא להתערב.
אלימות בתוך הבית היא קשה ביותר כיוון שהיא נושאת בחובה רגשות מעורבים: פחד, בושה, חוסר רצון להיחשף, ותחושה של "אני לא יכולה לפנות למשטרה, זו בגידה, הוא לא יסלח לי", לעיתים הדבר מלווה בהדחקה והכחשה כי "זה היה חד פעמי" או "לי זה לא יקרה"...לעיתים הבעל חווה התעללות ומחמת הבושה מעדיף לא לפנות לקבלת עזרה ולפעמים כשכבר הוא פונה למשטרה הוא נתקל בזלזול.
משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג ילווה אתכם לכל אורך הדרך וידאג להרחיק את הגורם הפוגע מחייכם ומביתכם!
להאזנה למאמר המוקלט היכנסו:
איכשהו לספוג אלימות ולשתוק עד יעבור זעם, הפך למדיניות נוהגת בהרבה בתים ומי שנחשף לאלימות לומד להרכין ראש ולשתוק ובכך להוות דוגמא רעה לילדים, שרואים הכל ולומדים מזה רק דברים רעים- תהיו בטוחים בזה.
יש הרבה סוגי אלימות: מילולית, נפשית, פיזית, מינית, כלכלית. כולן רעות וקשות. ההבדל הוא שאת חלקן קל לראות על הגוף או בבית, וחלקן מצלקות את הנפש לנצח.
אף אדם גבר או אישה לא צריך לסבול אלימות כלפיו משום סוג, והילדים לא צריכים לסבול אלימות כלפי עצמם ולא כלפי הוריהם. אלימות היא כמו סרטן שמתפשט ושולח גרורות, ולכן אם את.ה חווה אלימות בבית, יש לך חובה מוסרית כלפי עצמך וכלפי ילדייך לעצור זאת מיידית.
מה נחשב כאלימות במשפחה לצורך הוצאת צו הגנה?
אירועי אלימות פיזית [דחיפה, יריקה, סטירה]
אלימות מילולית קשה, צרחות איומים קללות
התעללות נפשית
שבירת חפצים בבית
עבירות מין
כליאה בבית
חשש לפגיעה פיזית או מינית
האם ניתן לקבל צו הגנה גם בהיעדר אלימות פיזית?
כן. בכל מקרה בו יש בסיס להאמין כי האדם המורחק עלול לפגוע או מהווה סכנה ממשית לבן המשפחה או כשהתנהגותו אינה מאפשרת ניהול סביר של החיים בבית.
מי יכול לבקש את צו ההגנה?
הנפגעים עצמם
בני משפחה כמפורט בחוק
נציג היועמ"ש
תובע משטרתי
עו"ס
אם קטין הוא מקור הבעיה בבית? אלים, מאיים, שובר?
לבית המשפט לענייני משפחה מסורה סמכות בלעדית [או לבית דין רבני שכבר דן בתיק אחר בעניין הקטין בהתאם לסמכותו] להוציא צו הגנה נגד קטין. כמובן שיתנהל הליך משפטי והצו לא יינתן מבלי שלקטין ניתנה זכות להביע עמדה ורק לאחר שיינתן תסקיר עו"ס וכמובן שיימצא סידור מגורים לקטין במקום אחר.
לסיכום:
אם את.ה חווה הטרדה לך או לילדייך, אם את.ה מאויימ.ת, או שפוגעים בך או בילדייך, אם אין לך שקט נפשי בבית וגם כשהמטריד.ה לא גר איתך הוא לא מרפה וממשיך להטריד, אל תהססו! צרו קשר מיד!
משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג יייצג אותך בתביעות לצווי הגנה והרחקה ויגיש את הבקשה עבורך להרחקה, הגנה וסנקציות נגד הפוגע.ת.
במקרים של אלימות פיזית או חשש לאלימות יינתן לרוב צו הגנה במעמד צד אחד, ואז ייקבע דיון בהקדם האפשרי, עד שבוע ממתן הצו, במעמד שני הצדדים.
במקרים של אלימות או התעללות נפשית או הפרעה לניהול אורח חיים שלו בבית, הרחקת המתעלל לא תיעשה במעמד צד אחד, אלא ייקבע דיון במעמד שני הצדדים.
צו הגנה יכול להכיל גם צו למניעת הטרדה מאיימת.
הפרת הצו היא עבירה פלילית שיכולה להביא למעצרו של המפר והגשת כתב אישום פלילי נגדו.
משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג, מתמחה בניהול תיקי משפחה וגירושין והליכים סבוכים ומורכבים הקשורים בכך, בעדינות ורגישות לצד מקצועיות ומקצוענות חסרת פשרות, והכל תחת חיסיון מלא ופעולה נחושה ובלתי מתפשרת לקידום האינטרס שלך והגנה עליכם מפני אלימות בכל צורותיה, כפי שמגיע לך!
בכל שאלה בענייני משפחה וגירושין, הנכם מוזמנים לפנות לעו"ד שירלי אלמוג ללא דיחוי נוסף לתיאום פגישה מיידית.
הנכם מוזמנים ליצור קשר עכשיו למימוש זכאותכם לייעוץ ראשוני, דרך האתר
או דרך המייל: shirley@shirleylaw.co.il
או בנייד: 052-5258022
ונחזור אליכם בהקדם.
כל האמור במאמר זה ובאתר, הינו למידע כללי בלבד ואין לראות באמור יעוץ משפטי. למטרת קבלת יעוץ משפטי אישי יש לתאם פגישת יעוץ עם משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושים שירלי אלמוג.
כל זכויות היוצרים למאמר זה ולכל המאמרים באתר שמורות לעו"ד שירלי אלמוג בלבד ואין להעתיק, לצטט, לשכפל או להפיץ חלקים מהמאמרים או את כל המאמרים ללא ייחוס הציטוט לעו"ד שירלי אלמוג וללא קבלת הרשאה בכתב מראש לעשות כן.
כל העושה זאת חושף עצמו לתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים.