top of page
Court

מאמרים

Bullhorn-Icon_edited_edited_edited_edite

האם ניתן לבטל הסכם ממון?

הסכם ממון הוא הסכם-חוזי שנחתם בהסכמת שני הצדדים, ועושים אותו לרוב לפני שעוברים לגור יחד, או לפני הנישואים ומטרתו היא להסדיר את היחסים הממוניים והרכושיים של הצדדים כדי שהדברים יהיו ברורים ביניהם ובעיקר כדי למנוע סכסוך ומאבק משפטי במועד הפרידה.

הסכם ממון צריך לקבל אישור והכרה מוסדית בהתאם לצורת ההתמסדות [נוטריונית או בימ"ש לענייני משפחה לפי העניין] , ויש לו תוקף מחייב של פסק דין לאחר שאושר בביהמ"ש לענייני משפחה.


לפעמים הסכם ממון נחתם בנסיבות מסויימות שמשתנות מקצה לקצה עד מועד הפירוד, ו/או שחלפו שנים רבות מאוד ודברים שנחתמו בהסכמה ובנסיבות מסויימות לפני זמן רב, לא מקובלים ולא מוסכמים עוד נכון למועד הפרידה. במקרים אלו יש לנסות ולבטל את ההסכמות שקיבלו תוקף של פס"ד, חלקן או כולן וזה באמצעות הליך משפטי-רכושי.


משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג מייצג נשים וגברים בתביעות לביטול הסכם גירושין, כחלק ממערך שירות משפטי איכותי וקפדני כולל, בכל קשת דיני המשפחה, דיני האישות והגירושין ובכלל זה תביעות לגירושין, תביעת מזונות קטינים, תביעת מזונות אישה, תביעת כתובה, תביעה לאיזון משאבים ותביעה לפירוק שיתוף.


להאזנה למאמר המוקלט היכנסו:


עו"ד שירלי אלמוג

מדוע קשה לבטל הסכם שקיבל תוקף של פסק דין?


הקושי המרכזי בביטול הסכם ממון נובע דווקא מתהליך אישור ההסכם ומההקפדה היתרה על כללים משפטיים שתכליתם לשים קץ להתדיינויות משפטיות בנושאים שנסגרו, הוסכמו, אושרו ויש להם תוקף של פסק דין.

תהליך אישור הסכם ממון אינו תהליך של מה בכך. ההסכם מוגש לאישור ביהמ"ש, והצדדים מוזמנים לדיון במהלכו ביהמ"ש [=השופט/ת] מקריא לצדדים שורה אחר שורה את ההסכם, מוודא שהצדדים הבינו על מה הם חותמים והכל נרשם בפרוטוקול הדיון. יש פעמים בהם הצדדים מבקשים לחדד או לדייק או לשנות משהו בהסכם והשינוי נעשה במהלך הדיון מול השופט ונרשם כתיקון בכתב יד על גבי ההסכם וגם בפרוטוקול הדיון, ורק לאחר שביהמ"ש השתכנע כי ההסכם הובן ונעשה מרצון חופשי ומהסכמה חופשית, יינתן תוקף של פס"ד.

ולכן,

כל כך קשה לבטל את ההסכם לאחר שאושר.


איך בכל זאת ניתן לנסות לבטל הסכם?


ובכל זאת, יש עילות הקבועות בחוק המאפשרות בכל זאת לבטל את ההסכם כולו או חלקו ועו"ד שירלי אלמוג שבקיאה ברזי החוק והפסיקה יכולה לעיתים למצוא דרך לחדש דיון בהסכם על אף שקיבל תוקף של פס"ד בנסיבות מסויימות.


בתי המשפט אוהבים הסכמי ממון והסכמי גירושין משום שהם חוסכים סכסוכים משפטיים וחוסכים עבודה משפטית ודיונים מרובים, והם משקפים ויתורים הדדיים: הסכם זה תמיד שיקוף של ויתור, תוצאה של מו"מ ולכן בדיוק מסיבה זו בתי המשפט מקשים מאוד על ביטול ההסכמים.


ואולם מאחר שהסכם הוא חוזה בסופו של דבר, הרי שבחוק החוזים קבועות עילות לביטול חוזה: הסכם למראית עין בלבד, הסכם שיסודו בטעות, הסכם שיסודו בהטעיה, הסכם שנעשה בכפייה והסכם שנעשה בעושק.

מי שמבקש את ביטול ההסכם, עליו מוטל נטל ההוכחה להוכיח כי התקיימה העילה המאפשרת את ביטול החוזה.


לסיכום:


הסכם ממון בדומה להסכם גירושין הוא הסכם חוזי והוא עובר תהליך של בדיקה על ידי ביהמ"ש לפני אישורו, יש לכך משמעות כבדה לביטול ההסכם בעתיד, כיוון שכמעט ולא ניתן לבטל הסכם שקיבל תוקף של פסק דין.


מכאן,

שגם אם יש בינכם הסכמות על תנאי הסכם הממון או הגירושין- אל תתפתו "לחסוך" ולנסח את ההסכמות לבד, לקבל עזרה חינמית מחבר/ה, או להעתיק הסכם של חברים. חובה לקחת עו"ד שמתמחה בדיני משפחה וגירושין, כדי שההסכם יהיה 'חליפה תפורה למידות שלכם' ולא משהו מאולתר, כי בסופו של דבר ההסכם הזה יחייב אתכם לעתיד, ועליו להיות צופה עתיד בשל כך ולצפות גם נסיבות משתנות.


משרד עו"ד לענייני גירושים שירלי אלמוג, מתמחה בכתיבת הסכמי ממון, הסכמי גירושים, הסכם הורות משותפת, וניהול כל הליכי אישור ההסכם עד מתן תוקף של פסק דין.








הנכם מוזמנים ליצור קשר עכשיו למימוש זכאותכם לייעוץ ראשוני, דרך האתר

או דרך המייל: shirley@shirleylaw.co.il

או בנייד: 052-5258022

ונחזור אליכם בהקדם.



עו"ד שירלי אלמוג

כל האמור במאמר זה ובאתר, הינו למידע כללי בלבד ואין לראות באמור יעוץ משפטי. למטרת קבלת יעוץ משפטי אישי יש לתאם פגישת יעוץ עם משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושים שירלי אלמוג.



כל זכויות היוצרים למאמר זה ולכל המאמרים באתר שמורות לעו"ד שירלי אלמוג בלבד ואין להעתיק, לצטט, לשכפל או להפיץ חלקים מהמאמרים או את כל המאמרים ללא ייחוס הציטוט לעו"ד שירלי אלמוג וללא קבלת הרשאה בכתב מראש לעשות כן.

כל העושה זאת חושף עצמו לתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

תביעת שלום בית

תביעה לשלום בית מוגשת אך ורק לבית הדין הרבני, שכן רק לו יש סמכות לדון בתביעה זו ויש לו סמכות להטיל סנקציות על מי מהצדדים, בהתאם לשיקול...

Σχόλια


השאירו פרטים למימוש זכאותכם לשיחת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות

הטופס התקבל בהצלחה

נא למלא את הטופס

bottom of page