top of page
Court

מאמרים

Bullhorn-Icon_edited_edited_edited_edite

צו למניעת הטרדה מאיימת

"הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא, או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, או בפרטיותו או בחירותו של האדם, או כי הוא עלול לפגוע בגופו"

משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג, מטפל בהגשת בקשות לצוי הגנה והרחקה ובכללן צו למניעת הטרדה מאיימת כחלק מניהול תיקי משפחה והליכי גירושים המערבים אלימות במשפחה. משרדנו מנהל במיומנות וניסיון רב את ההליך המשפטי החל מהגשת התביעה וכן את הייצוג מול בתי הדין ובתי המשפט ומייצג נשים וגברים כאחד.


להאזנה למאמר המוקלט היכנסו:


עו"ד שירלי אלמוג

הטרדה מאיימת יכולה להתרחש בין אדם לבני משפחתו או באופן כללי בין בני אדם שאינם משפחה.


משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג מטפל בייצוג נפגעות ונפגעי העבירה בבקשה למתן צו, בתיקי משפחה כלומר כשהמטריד הינו בן משפחה של הנפגע מההטרדה: בין אם זו האישה, הבעל, הילדים או בן משפחה אחר של המטריד.


ברוב המכריע של המקרים האישה היא הסובלת מהטרדה על ידי בן הזוג/הבעל כאשר מערכת היחסים מסתיימת ובן הזוג לא מסוגל לקבל זאת ולשחרר אותה, ופעמים רבות מדי גם בתוך מערכת יחסים מקולקלת ואלימה, ופעמים אף בהיעדר מערכת יחסים ממשית אלא על רקע דמיוני כאשר גבר מדמיין שמתקיימת מערכת יחסים ביניהם. ואולם יש מקרים לא מעטים בהם האישה היא המטרידה, המאיימת בין אם במעשים, במסרונים, בשיימינג וכו'.


הסמכות לדון בבקשות אלו מסורה לבתי משפט לענייני משפחה ובתי הדין הרבניים.


מתי יינתן צו הגנה?


כאשר ביהמ"ש ישתכנע כי יש חשש ממשי לפגיעה בשלוות חיי האדם [לעניין זה ראו מאמר צו הרחקה לחיוב האב במדור שקט] או כי יש חשש לפגיעה פיזית [ראו לעניין זה מאמר אלימות במשפחה צווי הגנה והרחקה] או כשארעה פגיעה פיזית או מינית בפועל. אם ביהמ"ש ישתכנע כי הצו דרוש להגנה מיידית על המבקש/ת, הוא יתן צו במקום במעמד צד אחד וייקבע דיון להארכת תוקף הצו במעמד המטריד תוך שבוע.


מה תוכן הצו?


הצו אוסר על המטריד להטריד את הנפגעת/הנפגעים בכל דרך ובכל מקום, בין אם מדובר באיומים, מעקבים, פגיעה בפרטיות, יצירת קשר מכל סוג, קרבה לעבודה, לבית ולרכב של נפגעי העבירה, וגם איסור נשיאת נשק. אם המטריד יפר את הצו המשטרה יכולה לעצור אותו.


לסיכום:


בקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת הינה סעד שנועד לאפשר לאדם לחיות בשלווה וברוגע מבלי שיוטרד ויאויים על ידי אדם אחר, בפרט בני משפחה ובני זוג אובססיביים. ברוב המקרים הנפגעים מההטרדה הם האישה ולעיתים ילדים, אך יש מקרים בהם האישה היא המטרידה, המאיימת וזו שאינה מרפה.


משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג, מתמחה בניהול תיקי גירושין ובכללם בקשות לצווי הגנה, צווי הרחקה וצווים למניעת הטרדה מאיימת וכן בכל הכרוך בניהול תיקי אלימות במשפחה וניהול הליכים סבוכים ומורכבים הקשורים בכך, בעדינות ורגישות לצד מקצועיות ומקצוענות חסרת פשרות, כפי שמגיע לך!








הנכם מוזמנים ליצור קשר עכשיו למימוש זכאותכם לייעוץ ראשוני, דרך האתר

או דרך המייל: shirley@shirleylaw.co.il

או בנייד: 052-5258022

ונחזור אליכם בהקדם.


עו״ד שירלי אלמוג

כל האמור במאמר זה ובאתר, הינו למידע כללי בלבד ואין לראות באמור יעוץ משפטי. למטרת קבלת יעוץ משפטי אישי יש לתאם פגישת יעוץ עם משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושים שירלי אלמוג.



כל זכויות היוצרים למאמר זה ולכל המאמרים באתר שמורות לעו"ד שירלי אלמוג בלבד ואין להעתיק, לצטט, לשכפל או להפיץ חלקים מהמאמרים או את כל המאמרים ללא ייחוס הציטוט לעו"ד שירלי אלמוג וללא קבלת הרשאה בכתב מראש לעשות כן.

כל העושה זאת חושף עצמו לתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים.


פוסטים אחרונים

הצג הכול

תביעת שלום בית

תביעה לשלום בית מוגשת אך ורק לבית הדין הרבני, שכן רק לו יש סמכות לדון בתביעה זו ויש לו סמכות להטיל סנקציות על מי מהצדדים, בהתאם לשיקול...

Comments


השאירו פרטים למימוש זכאותכם לשיחת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות

הטופס התקבל בהצלחה

נא למלא את הטופס

bottom of page