top of page
Court

מאמרים

Bullhorn-Icon_edited_edited_edited_edite

הלכת השיתוף

מהי הלכת השיתוף?

זה דין יציר הפסיקה ולא החקיקה, אבל הוא מחייב. הלכת השיתוף חלה כלפי זוגות שחיו ביחד אף ללא נישואים תחת קורת גג אחת, במקרה זה די בהוכחת חיים משותפים להרים את נטל קיומה של הלכת השיתוף.


וכן הלכת השיתוף חלה על זוגות שנישאו עד 1.1.74 שאינם נכנסים להסדר איזון המשאבים הקבוע בחוק יחסי ממון, והמיושם כברירת מחדל לזוגות שלא ערכו הסכמי ממון ונישאו לאחר 1/1/74.


הלכת השיתוף מחילה סוג של הסדר איזון משאבים על הזוגות הללו, וקובעת כי כל הרכוש שנצבר בחיי הנישואים שייך לשני הצדדים חצי חצי, גם אם זה רשום על שם אחד הצדדים בלבד.

משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג, מטפל כדבר שבשגרה בתביעות רכושיות לפי הלכת השיתוף. תיקים אלו מתנהלים בבתי משפט לענייני משפחה לצד תביעות רכושיות ואחרות המהוות חלק מפירוק תא משפחתי. משרדנו מנהל במיומנות וניסיון רב את ההליך המשפטי החל מהגשת התביעה וכן את הייצוג מול בתי הדין ומייצג נשים וגברים כאחד.


להאזנה למאמר המוקלט היכנסו:


עו"ד שירלי אלמוג

על מי חלה הלכת השיתוף?


על זוגות שנישאו לפני 1/1/74 וגם על זוגות ידועים בציבור בסייג קל:

הלכת השיתוף לגבי זוגות נשואים מוחלת על כלל הרכוש שנצבר.

הלכת השיתוף לגבי ידועים בציבור חלה בעיקר על נכסים משפחתיים כמו דירה ורכב ולגבי שאר הנכסים יש להוכיח קיומה של הלכת השיתוף.


הרעיון בהלכת השיתוף הוא החלת חזקה משפטית הקובעת כי בני זוג שחיים יחד תורמים מאמץ משותף לצבירת הרכוש ולכן הרכוש שנצבר הינו משותף לצדדים ללא קשר לרישומו על שם רק אחד מהצדדים. חזקת השיתוף היא הכלי המשפטי באמצעותו מחילים את הלכת השיתוף על הצדדים.

בניגוד להסדר איזון משאבים שניתן להחילו רק בעת גירושין או מוות, הרי שבהלכת השיתוף כל צד רשאי לתבוע את חלקו ברכוש ללא תלות בגירושין או פרידה.


מתי מחלקים רכוש בין זוגות שהלכת השיתוף חלה עליהם?


כמובן שבכל מקרה לגופו, אבל בקווים כלליים: אין צורך לחכות לסיום הקשר או מות אחד הצדדים כמו בהסדר איזון משאבים.


ברגע שמתגבש "מועד הקרע" בין הצדדים וכל אחד כבר לא נוהג כבעבר ביחס לכספים ורכוש, כשהדינמיקה הזוגית משתנה מ"שלנו" ל"מה ששלי שלי ומה ששלך שלך" או כאשר חל פירוד פיזי ואחד הצדדים עוזב את הבית או כאשר מוגשת תביעה משפטית לביהמ"ש.


בניגוד לתביעה לפי הסדר איזון משאבים, בתביעה לפי הלכת השיתוף בגידה יכולה להחליש את הלכת השיתוף ולהביא לתוצאה לפיה הצד שבגד יקבל חלק קטן יותר ברכוש שנצבר.


הלכת השיתוף מחייבת את בתי הדין הרבניים ובתי המשפט לענייני משפחה כאחד.


לסיכום:


תביעה לפי הלכת השיתוף נוטה להתנהל כמו תביעה לפי הסדר איזון משאבים ובגדול תביא לתוצאה של חלוקה שיוויונית בין הצדדים של החובות והרכוש שנצבר, למעט חריגים ויוצאי דופן וכפוף להרמת נטל הוכחה רלוונטי שאינו פשוט במקרים רבים.

משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג, מתמחה בניהול תיקי גירושין ובכללם תביעה לפי הלכת השיתוף, תביעות פירוק שיתוף, תביעת מזונות ותביעת משמורת והסדרי שהות וניהול הליכים סבוכים ומורכבים הקשורים בכך, בעדינות ורגישות לצד מקצועיות ומקצוענות חסרת פשרות, כפי שמגיע לך!

משרד עו"ד לענייני גירושים שירלי אלמוג, מתמחה בניהול הליכי גירושין ובכללם ייצוג בתביעות הכרוכות: תביעת פירוק שיתוף, תביעת איזון משאבים, תביעת משמורת והסדרי שהות, תביעת מזונות ועוד.








הנכם מוזמנים ליצור קשר עכשיו למימוש זכאותכם לייעוץ ראשוני, דרך האתר

או דרך המייל: shirley@shirleylaw.co.il

או בנייד: 052-5258022

ונחזור אליכם בהקדם.


עו״ד שירלי אלמוג

כל האמור במאמר זה ובאתר, הינו למידע כללי בלבד ואין לראות באמור יעוץ משפטי. למטרת קבלת יעוץ משפטי אישי יש לתאם פגישת יעוץ עם משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושים שירלי אלמוג.



כל זכויות היוצרים למאמר זה ולכל המאמרים באתר שמורות לעו"ד שירלי אלמוג בלבד ואין להעתיק, לצטט, לשכפל או להפיץ חלקים מהמאמרים או את כל המאמרים ללא ייחוס הציטוט לעו"ד שירלי אלמוג וללא קבלת הרשאה בכתב מראש לעשות כן.

כל העושה זאת חושף עצמו לתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים.


פוסטים אחרונים

הצג הכול

חלוקת מתנות ירושות וקצבאות בפרידה

כאשר בני זוג מגיעים לנקודת האל חזור בקשר, ומחליטים להיפרד או להתגרש, מתחילה תקופת ההתחשבנות הכספית הפנימית ביניהם, וכמו שכולם יודעים, החלק הרכושי-כספי הוא החלק הכי קשה בסיום כל קשר. ברוב המקרים אין הס

הקשר בין חובות לפירוק התא המשפחתי

בימים הקשים שבהם אנו מצויים, ימי מלחמה כאשר אין אופק של סיום הלחימה או הבנה לאן פנינו מועדות, דבר אחד ברור: האזרח הקטן משלם וישלם את עלויות המלחמה, ואת הנזקים ההיקפיים שלה. הנזקים של המלחמה מחלחלים מה

תביעת שלום בית

תביעה לשלום בית מוגשת אך ורק לבית הדין הרבני, שכן רק לו יש סמכות לדון בתביעה זו ויש לו סמכות להטיל סנקציות על מי מהצדדים, בהתאם לשיקול הדעת של בית הדין. תביעה זו תוגש על ידי אחד הצדדים, לבית הדין הרבנ

השאירו פרטים למימוש זכאותכם לשיחת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות

הטופס התקבל בהצלחה

נא למלא את הטופס

bottom of page