top of page
Court

מאמרים

Bullhorn-Icon_edited_edited_edited_edite

ישוב סכסוך, פגישת מהו"ת וגישור לגירושין

כל תיק גירושים נפתח תחילה כתיק "ישוב סכסוך" ורק לאחר שנסגר תיק ישוב סכסוך בין אם זה לאחר הליך גישור או ללא הליך גישור, יתחיל ההליך המשפטי על ידי הגשת תביעות וכתבי הגנה.


רבות אי-ההבנות לגבי טיבו של התהליך, ובמאמר זה אסביר מהו ישוב סכסוך ומה תכליתו:


משרד עורך דין לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג, מטפל כדבר שבשגרה בניהול תיקי גירושין: תביעות גירושים בבית המשפט לענייני משפחה, תביעות גירושים בבית הדין הרבני, גישור לגירושים, גישור להסכמים. משרדנו מנהל במקצועיות, מיומנות וניסיון רב את ההליך המשפטי החל מהגשת בקשה לישוב סכסוך, עובר לתביעות וכן את הייצוג מול הערכאות עד סיום התיק בגט ופסקי דין, ומייצג נשים וגברים כאחד.


להאזנה למאמר המוקלט היכנסו:


עו"ד שירלי אלמוג

מהי בקשה/תביעה לישוב סכסוך?


הליך חובה לפני הגשת תביעת גירושין.

בקשה לישוב סכסוך מוגשת במזכירות בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה, עלות הגשתה כ106- ₪ בכל אחת מן הערכאות. הבקשה היא דף אחד עליו כתוב שם המבקש/ת ושם בן/בת הזוג וכותרת הדף היא "בקשה לישוב סכסוך".


האם ניתן לפתוח את ההליך לבד?


אדם יכול להגיש את הבקשה לבד בקלות ללא צורך בעורך דין לעניין טכני זה.

ואולם, מומלץ בשלב הגשת הבקשה כבר להיות עם עורכת דין לענייני גירושין כי יש משמעות לערכאה בה התיק ייפתח ואת מכלול השיקולים המקצועיים היכן לפתוח את התיק, שזה כבר עניין משפטי אסטרטגי, עדיף ורצוי שעו"ד לענייני גירושין תיתן עליו את הדעת בתכנון האסטרטגיה של כל התיק.

לאחר הגשת הבקשה ייקבע מועד לפגישת מהו"ת לצדדים.


מהי פגישת מהו"ת?


זו פגישה ראשונה מתוך ארבע פגישות חינם, וזו הפגישה שחובה להגיע אליה. ליתר הפגישות אין חובה להגיע, כי אי אפשר לכפות הליכי גישור על אדם.

פגישה זו נקבעת על ידי יחידת הסיוע שליד ביהמ"ש או ביה"ד ותפקידה הוא לנהל את הגישורי-חינם שהמדינה מאפשרת לזוגות, בטרם נפתחים תיקי הגירושים, מתוך מטרה לדלל את כמות התביעות, ולאפשר הנגשה של גישור להסכמים, לסיום סכסוך משפחתי ללא מאבק משפטי.


פגישת מהו"ת היא פגישה ראשונה מתוך 4 פגישות חינם שהחוק מאפשר, ובפגישה זו מגיעים הבעל והאישה ללא עורכי דין. אם הם יחליטו להמשיך בתהליך הגישור, לפגישה הבאה יגיעו עם עורכי דין.


הפגישה הראשונה נועדה להציג בפני בני הזוג את האפשרות לקבל מפגשי גישור בהנחיית עו"ס של יחידת הסיוע, ובירור ראשוני של הסכסוך. חשוב לציין שהפגישה חסויה כמו כל מפגשי הגישור

וכאן יש לחדד: הפגישה הזו- היא חובה על פי חוק. הצדדים חייבים להשתתף בה ואם צד יבחר שלא להגיע לאחר שקיבל את הזימון, התיק ייסגר ותביעות יוכלו להיות מוגשות כנגדו.


ואולם, הגישור כתהליך בפני עצמו הוא תהליך התנדבותי, כלומר רק אם אתם רוצים להיות בגישור וכל זמן שאתם רוצים, תוכלו להיות בגישור. אין חוק שיכול לחייב אותכם להגיע לפגישה השנייה למשל.


לכן, אם אחד הצדדים אינו מעוניין בגישור, כבר בפגישת המהו"ת הוא אומר זאת לעו"ס, וחותם על טופס שאינו מעוניין להמשיך בתהליך. גם אם בפגישה הבאה מי מכם יחליט שאינו מעוניין להמשיך בגישור, הוא פשוט מודיע על סיום ההליך וחותם על טופס ויתור על ההליך, וזהו.


העו"ס מוציאה הודעה לביהמ"ש על סגירת ההליך מבלי לפרט מי לא רצה בתהליך, כי זה לא רלוונטי וכאמור זה חסוי.


טיפ:


מאחר שאינכם מיוצגים בפגישה הראשונה, לא לדבר יותר מידי. לענות על שאלות טכניות בלבד, ואם אתם מעוניינים בגישור אז פשוט לציין שאתם מעוניינים ואת שאר הדיבורים משאירים לגישור שאליו מגיעים מיוצגים בפגישה השנייה. לדברים שייאמרו ולאופן שייאמרו יש משקל ולכן לא מומלץ להתקדם עם התהליך ללא ייצוג ראוי.

ככל שהצדדים מסכימים לגישור, יקבעו פגישות נוספות.


האם ניתן ללכת לא מיוצגים? כן.

האם מומלץ ללכת לא מיוצגים? לא, אבל אם שני הצדדים מחליטים להגיע לגישור ללא ייצוג, זה בסדר. אם אחד מגיע עם עו"ד, אז מומלץ שגם השני יגיע עם עו"ד. בכל מקרה את ההסכם כדאי שעו"ד מטעמכם תיקרא תבדוק תתקן ואפילו עדיף שתנסח, כי הסכם כזה מחייב אותכם להמשך החיים.


מה דין הסכם גישור?


הסכם שהוגש לאישור על ידי ביהמ"ש ומקבל תוקף של פסק דין הריהו כפסק דין לכל עניין ודבר. המשמעות שלפתוח אותו אח"כ ולהגיד שההסכם לא טוב לכם- יהיה בלתי אפשרי.


למי מתאים הגישור במסגרת יחידת הסיוע?


בעיקר לזוגות שאין להם ממון רב ונכסים, ושיש ביניהם הסכמה על הפרידה אך הם צריכים קצת סיוע בליטוש ההסכמות.


למי לא מתאים גישור ביחידת סיוע?


לזוגות שיש ביניהם אי הסכמה על גירושים, לזוגות שיש להם ממון ונכסים וזכויות רכושיות וסוציאליות ושם העבודה צריכה להיות עמוקה ויסודית ברמה המשפטית והאקטוארית.


האם ניתן לעשות את הגישור במסגרת פרטית?


כן. זוגות יכולים להחליט שהם רוצים גישור לגירושים אך לא דרך יחידת הסיוע. במקרה כזה הם אומרים לעו"ס בפגישת המהו"ת כי הם הולכים לגישור במקום אחר, והיא מודיעה לביהמ"ש בהודעה קצרה כי הצדדים מנהלים הליכי גישור מבלי לפרט.


האם גישור הוא חובה?


לא.

גישור הוא תהליך תלוי רצון. אם אדם רוצה הוא ישתתף בגישור ואם אינו רוצה, אינו חייב. בכל שלב בתהליך הגישור אדם יכול להחליט שזה לא מתאים לו, ולהודיע בו במקום כי אינו מעוניין להמשיך את הגישור. לא

ניתן לחייב או לכפות על אף אחד להשתתף בגישור.


האם פגישת מהו"ת היא חובה?


כן. רק הפגישה הראשונה היא חובה.


מה קורה במפגשי גישור?


לפעמים הצדדים מגיעים למגשרת כאשר כל אחד מהם מלווה בעורכי דין מטעמו ואצל המגשרת ובהנחייתה מנהלים בעיקר עורכי הדין שיח להסכמות לקראת הסכם גירושין כולל. גישור זה מתמקד בצד המשפטי טכני ואין בו חתירה ליצירת אוירה נינוחה ומפוייסת, זה יותר כמו יצירת הפסקת אש לצורך מו"מ. הרעיון להגיע להסכם משפטי.


לפעמים שני הצדדים לוקחים ביחד עו"ד-מגשרת אחת ואצלה מתנהל הגישור וההסכם. תהליך זה מתמקד יותר בפן הרגשי לקראת חתירה להסכמות ומאפשר לצדדים לקיים תקשורת ואוורור רגשי לשיכוך הכעסים והרגעת הרוחות, לצד עריכת ההסכם המשפטי, כדי שהצדדים יוכלו להמשיך ולהתנהל כמשפחה גם לאחר הגירושים. הגישור הזה הוא הטוב ביותר למשפחה ולזוגות.


לסיכום:


בקשה לישוב סכסוך היא הצעד הראשון שהוא צעד חובה, המוגשת לבית דין רבני או לבית משפט לענייני משפחה לפי המלצת עו"ד שינהל את התיק ובהתאם למכלול שיקולים רלוונטיים לכל תיק לגופו של עניין. רק לאחר שנסגר תיק ישוב סכסוך ניתן להתחיל בהגשת התביעות.


משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג, מתמחה בניהול תיקי משפחה וגירושין ולצידם גישורים להסכמים וכתיבת ההסכמים והליכים סבוכים ומורכבים הקשורים בכך, בעדינות ורגישות לצד מקצועיות ומקצוענות חסרת פשרות, והכל תחת חיסיון מלא ופעולה נחושה ובלתי מתפשרת לקידום האינטרס שלך והגנה עליכם מפני אלימות בכל צורותיה, כפי שמגיע לך!


משרד עו"ד לענייני גירושים שירלי אלמוג, מתמחה בניהול הליכי גירושין ובכללם ייצוג בתביעות הכרוכות: תביעת פירוק שיתוף, תביעת איזון משאבים, תביעת משמורת והסדרי שהות, תביעת מזונות ועוד.








הנכם מוזמנים ליצור קשר עכשיו למימוש זכאותכם לייעוץ ראשוני, דרך האתר

או דרך המייל: shirley@shirleylaw.co.il

או בנייד: 052-5258022

ונחזור אליכם בהקדם.


עו״ד שירלי אלמוג

כל האמור במאמר זה ובאתר, הינו למידע כללי בלבד ואין לראות באמור יעוץ משפטי. למטרת קבלת יעוץ משפטי אישי יש לתאם פגישת יעוץ עם משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושים שירלי אלמוג.



כל זכויות היוצרים למאמר זה ולכל המאמרים באתר שמורות לעו"ד שירלי אלמוג בלבד ואין להעתיק, לצטט, לשכפל או להפיץ חלקים מהמאמרים או את כל המאמרים ללא ייחוס הציטוט לעו"ד שירלי אלמוג וללא קבלת הרשאה בכתב מראש לעשות כן.

כל העושה זאת חושף עצמו לתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים.


פוסטים אחרונים

הצג הכול

חלוקת מתנות ירושות וקצבאות בפרידה

כאשר בני זוג מגיעים לנקודת האל חזור בקשר, ומחליטים להיפרד או להתגרש, מתחילה תקופת ההתחשבנות הכספית הפנימית ביניהם, וכמו שכולם יודעים, החלק הרכושי-כספי הוא החלק הכי קשה בסיום כל קשר. ברוב המקרים אין הס

הקשר בין חובות לפירוק התא המשפחתי

בימים הקשים שבהם אנו מצויים, ימי מלחמה כאשר אין אופק של סיום הלחימה או הבנה לאן פנינו מועדות, דבר אחד ברור: האזרח הקטן משלם וישלם את עלויות המלחמה, ואת הנזקים ההיקפיים שלה. הנזקים של המלחמה מחלחלים מה

תביעת שלום בית

תביעה לשלום בית מוגשת אך ורק לבית הדין הרבני, שכן רק לו יש סמכות לדון בתביעה זו ויש לו סמכות להטיל סנקציות על מי מהצדדים, בהתאם לשיקול הדעת של בית הדין. תביעה זו תוגש על ידי אחד הצדדים, לבית הדין הרבנ

השאירו פרטים למימוש זכאותכם לשיחת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות

הטופס התקבל בהצלחה

נא למלא את הטופס

bottom of page