הכרת חוק זה רלוונטית לדיני האפוטרופסות ובעיקר ליפוי כח מתמשך, יפוי כח רפואי וצוואות. בחרתי להסביר על מהות החוק והשלכותיו לענייני "משולש הזהב" וחייכם,
להאזנה למאמר המוקלט היכנסו:
מהם מסמכי "משולש הזהב"?
משרד עורך דין לענייני משפחה שירלי אלמוג, יצר עבורכם מוצר ייחודי שנקרא: "משולש הזהב" המכיל את שלושת המסמכים הקריטיים לחיי כל אדם: ייפוי כח מתמשך, ייפוי כח רפואי וצוואה.
משולש הזהב הינו מוצר פרימיום, חשוב יותר מביטוח חיים וחשיבותו זהה לחשיבות ביטוח חובה לרכב, שכן הוא נוגע ישירות לסידורי החיים שלכם בימים בהם לא תהיו צלולים יותר ו/או בעלי כשירות משפטית ותזדקקו חו"ח לאפוטרופוס שיקבל החלטות במקומכם...
מסמכי משולש הזהב מאפשרים לכל אדם לקחת שליטה על חייו גם בימים בהם לא יוכל תפקד קוגניטיבית או פיזית אך חשוב להבין כי להגדרות חוק החולה הנוטה למות יש השלכה על האופן בו נמלא מסמכים אלו.
במה מדובר?
במדינת ישראל זכויות החולה הנוטה למות מוסדרות בחוק זה. למעשה בקצירת האומר, חוק זה קובע כי אדם שרופא הכריז עליו שנותרו לו שישה חודשים לחיות נכנס תחת חוק "החולה הנוטה למות" והתקנות הרלוונטיות וזאת, ללא קשר לזמן בו הוא יחיה בפועל: זה יכול להיות גם 10 שנים וגם טעות באבחנה הרפואית.
מה תוכן החוק?
החוק יוצא מנקודת הנחה כי כל אדם רוצה לחיות בכל מחיר, אלא אם יוכח אחרת. החוק קובע את הטיפול בחולה הנוטה למות בהתבסס על עקרון זה ולפיכך, בפועל מדובר על החייאה בכל אמצעי והשארת האדם בחיים בכל צורה, וזו ברירת המחדל הרפואית והמשפטית בישראל.
החוק מגדיר "חולה הנוטה למות" מי שמעל גיל ,17 כשיר משפטית ומסוגל לקבל החלטות מבחינה מנטאלית וקוגניטיבית ומסוגל לבטא את רצונו.
הבעייתיות בישראל- היעדר הסכמה להמתת חסד
בישראל אין המתת חסד. אדם שנמצא במצב רפואי וקוגנטיבי נוראיים, צמח אפילו, שלא ערך מסמך ייפוי כח רפואי והפקידו כדין, נידון לחיות גם אם זה כרוך בחיבור למנשם, להזנה, ולמיליון צינורות- לא עלינו.
מסמך ייפוי כח רפואי לפי חוק החולה הנוטה למות, אשר נערך כדין והופקד כדין מהווה 'תשובה' משפטית לחזקה הקבועה בחוק החולה הנוטה למות ומחייב את הרופאים והאפוטרופוסים לפעול לפי רצון האדם כפי שבא לידי ביטוי במסמך הייפוי הכוח הרפואי, גם כשזה עומד בניגוד לחזקה הקבועה בחוק החולה הנוטה למות.
מה המשמעות של זה?
שאם אדם מילא ייפוי כח רפואי כדין וביטא במסמך את רצונו למות בכבוד ובנחת מבלי שיחזיקו אותו בחיים מחובר למיליון צינורות, רק אם ולאחר שהוכרז כחולה הנוטה למות, ובהינתן שהוא מצוי בחוסר הכרה ובסבל רב- הרי שלא יאריכו את חייו ולא יתחילו בהנשמות והחייאות בנסיבות שבהן האדם לא ירצה להמשיך לחיות ולסבול.
לחילופין יש אנשים שיעדיפו לחיות בכל מחיר גם אם אין תוחלת לחייהם, גם אם אין טעם בטיפולי מאריך חיים ואין להם סיכוי להחלים- גם רצון זה מקבל ביטוי במסמך ייפוי כח רפואי והרופאים מחויבים לכבד את רצון החולה ולהאריך את חייו עד שיחדל לחיות למרות ועל אף המאמצים להחזיקו בחיים.
כשמדובר בחולה הנוטה למות קטין, אין משמעות למסמך יפוי כח רפואי בהינתן שההורים הם הקובעים אם להאריך את חיי הילד או להימנע מהארכה מלאכותית.
לסיכום:
מי שאינו חפץ שיאריכו את חייו כשהוא חולה הנוטה למות ללא יכולת לקבל החלטות ולדבר, וכשהוא בסבל משמעותי, ייפוי כח רפואי הוא המענה המשפטי הקבוע בחוק החולה הנוטה למות לעניין זה והכי קרוב שיש לנו שישראל ל"המתת חסד".
משרד עורך דין לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג, מתמחה בניהול הליכי אפוטרופסות לבגירים ואפוטרופסות לקטינים וחסרי ישע ולצד זה עריכת יפוי כח מתמשך, יפוי כח רפואי וצוואה כמקשה אחת מתוך מקצועיות בלתי מתפשרת וניסיון רב. משרד עורך דין שירלי אלמוג מטפל בכל ענייני המשפחה והאפוטרופסות בעדינות ורגישות לצד מקצועיות ומקצוענות חסרת פשרות, כפי שמגיע לך!
הנכם מוזמנים ליצור קשר עכשיו למימוש זכאותכם לייעוץ ראשוני, דרך האתר
או דרך המייל: shirley@shirleylaw.co.il
או בנייד: 052-5258022
ונחזור אליכם בהקדם.
כל האמור במאמר זה ובאתר, הינו למידע כללי בלבד ואין לראות באמור יעוץ משפטי. למטרת קבלת יעוץ משפטי אישי יש לתאם פגישת יעוץ עם משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושים שירלי אלמוג.
כל זכויות היוצרים למאמר זה ולכל המאמרים באתר שמורות לעו"ד שירלי אלמוג בלבד ואין להעתיק, לצטט, לשכפל או להפיץ חלקים מהמאמרים או את כל המאמרים ללא ייחוס הציטוט לעו"ד שירלי אלמוג וללא קבלת הרשאה בכתב מראש לעשות כן.
כל העושה זאת חושף עצמו לתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים.
Comments