top of page
Court

מאמרים

Bullhorn-Icon_edited_edited_edited_edite

מהי אפוטרופסות?

אפוטרופסות זו הגדרה לקביעה משפטית המאפשרת לבית המשפט לשלול מאדם אחד את כשירותו המשפטית לפי הגדרות הקבועות בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, ולהעניק לאדם אחר או למוסד משפטי [כמו עו"ד ממונה] או המרכז הישראלי לאפוטרופסות, מינוי כאפוטרופוס על גופו, רכושו וענייניו האישיים של האדם אחר.

אפוטרופוס הוא אדם שמונה על ידי בית משפט כאחראי לאדם אחר והוא מחוייב מכוח המינוי לפעול בשם האדם לו הוא מונה ולטובתו.


משרד עו"ד לענייני משפחה שירלי אלמוג מתמחה בייצוג בתביעות לאפוטרופסות וכן בהליכי ערעור על אפוטרופסות, ובכל העניינים הקשורים בכך כמו ייפוי כח מתמשך וייפוי כח רפואי: משרדנו מטפל כדבר שבשגרה בתיקי אפוטרופסות לבגירים, חסרי ישע וקטינים נזקקים.

תיקים אלו מתנהלים לרוב בבתי המשפט לענייני משפחה או בהסכמת הצדדים בבתי הדין הרבניים. משרדנו מנהל את ההליך המשפטי לרבות ייצוג מול בתי המשפט.

לקריאה או האזנה של מאמרים בנושאי אפוטרופסות ונושאים קשורים היכנסו לקישור בסוף המאמר.

האזינו כעת למאמר המוקלט:


עו״ד שירלי אלמוג


איזה חוקים חלים על הנושא?

חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות והתקנות הנובעות מכוחו.


מהי אפוטרופסות?

זכות וחובה שמעוגנת בחוק אך מהותה ומקורה היא ביולוגית כאשר מדובר בקטינים, והיא ניתנת להעברה ברמה המשפטית והתפקודית.

כך למשל הורים הם אפוטרופוסים ביולוגיים של ילדיהם, ללא קשר אם הם נשואים או לא, אם הם בהליכי גירושין, אם הם חיים עם הילדים או לא. האפוטרופסות על הילדים היא ביולוגית ונובעת מעצם ההולדה.

האפוטרופסות נמשכת עד שהילדים מגיעים לגיל 18: כלומר כל זמן שילד הוא קטין יש לו אפוטרופוס וברוב המקרים זה ההורים הביולוגיים.


אם יש רק הורה אחד [משפחה חד הורית או שאחד ההורים נפטר] אז רק הורה אחד הוא האפוטרופוס.


לעיתים רבות אדם מתבגר ומגיע למצבים בהם הוא אינו מסוגל לטפל בענייניו עוד בין אם זה מבחינה פיזית-תפקודית או מנטאלית-נפשית, לפעמים המגבלה זמנית ולפעמים קבועה- ובמקרה כזה אם אין לאדם עזרה, יש למנות לו אפוטרופוס וכאן מדובר על מינוי משפטי ולא ביולוגי-טבעי.

אפוטרופוס חייב לדאוג ולטפל במי שהוא ממונה עליו בשלושה היבטים: עניינים אישיים, רכושיים ורפואיים ולדאוג לטובתו ולפעול לקידום ענייניו. 

בעבר ביהמ"ש היה נוהג למנות אפוטרופוסים למבוגרים כעניין שבשגרה, ואולם עם הזמן והתפתחות החשיבה נוצרו פתרונות ראויים חלופיים למוסד האפוטרופסות:

כך למשל נוצר מסמך "יפוי כח מתמשך", "יפוי כח רפואי", מסמך הבעת רצון- או מסייע בקבלת החלטות: כל אלו מאפשרים לכל אדם לעצב את חייו ואת הפרק האחרון בחייו כרצונו, כבר מהיום כשהוא צלול ויודע להביע את הרצון.


מהי הבעיה המרכזית באפוטרופסות ?


כמוסד היא כפולה גם ההיבט הבירוקרטי המסורבל בהליך המינוי וגם בהיבט האנושי שכן כפיית מינוי חיצוני של אפוטרופסות לאדם משמעה שלילת כוח הרצון וההחלטה מהאדם והעברתו לידי אדם אחר שבהגדרה אמור לטפל בצרכיו. לא תמיד טובת האדם עולה בקנה אחד עם רצונו של האפוטרופוס או עם הדרך של האפוטרופוס לנהל את ענייני האדם, ולעיתים ענייני האפוטרופסות הם רקע למחלוקת משפחתית בין הילדים למשל.


מאחר שרבים מאוד הסכסוכים המשפחתיים על רקע האפוטרופסות, התחילו לחפש פתרונות ומענה חלופיים לאפוטרופסות באופן כזה שיאפשר לאדם בעודו צלול ובריא, לגבש את החלטותיו ובחירותיו בעניין האפוטרופסות עליו וכך נולדו אפשרויות חוקיות חדשות ובהן יפוי כח מתמשך למשל, מסמך זה מאפשר לאדם להחליט מי יהיה אפוטרופוס עליו אם יגיע לימים שיזדקק לאפוטרופוס, באיזה עניין יהיה ממונה האפוטרופוס ובאיזה אופן ינהג ויתנהל האפוטרופוס בכל אחד מרכיבי החיים. ניתן למנות באמצעות מסמך זה אפוטרופוס אחר לכל נושא, או שני אפוטרופוסים לכל הנושאים יחד או מגוון של צורות מינוי שהן חליפות שתפורות לכל אדם לפי רצונו.

מסמך זה מוכן על ידי עו"ד שמוסמך לכך שמכין אותו ביחד איתכם, לפי רצונכם והצרכים שלכם ו'תופר אותו לפי מידותיכם'.

המסמך הזה כשייכנס לתוקף, כוחו יפה כמו צו מינוי של בית המשפט לכל עניין ודבר, אלא שהוא חוסך את הצורך במינוי שרירותי של ביהמ"ש ואת ההליך המשפטי: המסמך מגדיר את הרצון שלכם והדרך שלכם, והוא יכובד מרגע היכנסו לתוקף הן על ידי רשויות המדינה והן על ידי האפוטרופוס שמיניתם.


משרדנו יצר עבורכם מוצר פרימיום שנקרא "משולש הזהב":


המורכב משלושה מסמכים ובהם ייפוי כח מתמשך, ייפוי כח רפואי וצוואה:

שלושת המסמכים הללו כמקשה אחת נותנים מענה חד משמעי לצרכים שלכם לא היום, אלא לצרכים שלכם לעת זקנה או חולי, כשלא תהיו מסוגלים להביע את רצונכם ו/או לנהל את ענייניכם באופן ברור.

המסמכים הללו הם קריטיים לחיים שלכם וחשובים כמו ביטוח חובה לרכב, שכן כמו שלא תעזו לנהוג ברכב ללא ביטוח חובה כך בדיוק לחיות את החיים ללא ייפוי כח מתמשך ורפואי זה חוסר אחריות וחוסר היגיון.


נכון שהכי קל ומפתה להימנע ממחשבה על הימים בהם נהיה חסרי ישע, חסרי תפקוד או חולים, אבל להימנע מהמחשבה זה לא להימנע מהמציאות: והמציאות פוגשת את כולנו ולכן עדיף להיות מוכנים וערוכים לימי פקודה מראש, כאשר האדם אינו יכול לדאוג לענייניו או לקבל החלטות בענייניו ואין מי שיעזור לו או יטפל בענייניו במקומו.

כאשר אדם לא חשב מראש על המצבים הללו ולא נערך אליהם באמצעות הכנה מראש של ייפוי כח מתמשך, והוא מגיע לסיטואציה שבה הוא נזקק לעזרה, ביהמ"ש ימנה לו אפוטרופוס.

כדי להימנע ממצב כזה בעתיד, זה הזמן וזה הרגע ליצור קשר עם משרד עו"ד לענייני משפחה שירלי אלמוג, ולתאם מיידית מועד להכנת ייפוי כח מתמשך ורפואי, עוד היום !!!


לסיכום:


משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושין שירלי אלמוג, יצר עבורכם מוצר פרימיום חובה לכל אדם שהינו "משולש הזהב" ותכליתו להבטיח את עתידכם ולמנוע מינוי אפוטרופוס על ידי בית משפט.

אתם מוזמנים להיכנס לקישורים ולקרוא ולהאזין להסברים לגבי כל אחד מהמסמכים במאמר קצר נפרד ולהבין את חשיבותם לחייכם.





משרד עו"ד שירלי אלמוג מתמחה בניהול תיקי אפוטרופסות, ייפוי כח מתמשך, ייפוי כח רפואי, הליכים לפי חוק החולה הנוטה למות,  מסמך הבעת רצון וחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, וניהול הליכים סבוכים ומורכבים הקשורים בכך, בעדינות ורגישות לצד מקצועיות ומקצוענות חסרת פשרות, כפי שמגיע לך!


הנכם מוזמנים ליצור קשר עכשיו למימוש זכאותכם לייעוץ ראשוני, דרך האתר

או דרך המייל: shirley@shirleylaw.co.il

או בנייד: 052-5258022

ונחזור אליכם בהקדם.



עו"ד שירלי אלמוג

כל האמור במאמר זה ובאתר, הינו למידע כללי בלבד ואין לראות באמור יעוץ משפטי. למטרת קבלת יעוץ משפטי אישי יש לתאם פגישת יעוץ עם משרד עו"ד לענייני משפחה וגירושים שירלי אלמוג.



כל זכויות היוצרים למאמר זה ולכל המאמרים באתר שמורות לעו"ד שירלי אלמוג בלבד ואין להעתיק, לצטט, לשכפל או להפיץ חלקים מהמאמרים או את כל המאמרים ללא ייחוס הציטוט לעו"ד שירלי אלמוג וללא קבלת הרשאה בכתב מראש לעשות כן.

כל העושה זאת חושף עצמו לתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

רצונו של אדם- כבודו: מחשבות ועצות

הקשר בין מסמכי משולש הזהב וכבוד אחד הפתגמים השגורים בעיברית הוא "רצונו של אדם- כבודו". הכוונה היא שכאשר אדם מבטא את הרצון שלו, זה לא רק...

כשרות משפטית

כשרות משפטית זוהי הגדרה שקבועה בחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות ובתקנות הנילוות הקובעת שכל אדם כשיר לזכויות וחובות מהרגע שנולד עד הרגע...

השאירו פרטים למימוש זכאותכם לשיחת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות

הטופס התקבל בהצלחה

נא למלא את הטופס

bottom of page